Εκπαιδευτικά σεμινάρια

Load Management: Training Smarter and Harder

 

Ο Δρ. Tim Gabbett έχει χαράξει μια καριέρα συνεργαζόμενος με ελίτ επαγγελματίες αθλητές, ενώ παράλληλα δημοσιεύει την έρευνά του σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Με περισσότερες από  300 δημοσιεύσεις και με συμμετοχές σε περισσότερα από 400 εθνικά και διεθνή συνέδρια Το Load Management Workshop, το οποίο έχει παρουσιαστεί σε 6 ηπείρους και 24 χώρες παγκοσμίως, συνδυάζει τις πιο πρόσφατες επιστημονικές πληροφορίες για την προπόνηση με πρακτικές ιδέες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα στο κλινικό περιβάλλον, με αθλητές ή αθλητικές ομάδες.

Sports Injury Assessment: Tοp clinical tests

Μια μεγάλη ποικιλία ανατομικών δομών μπορεί να εμπλέκεται σε έναν αθλητικό τραυματισμό. Το να επιστρέψει στο παιχνίδι όσο το δυνατόν συντομότερα είναι υψίστης σημασίας για έναν αθλητή και για να το πετύχει αυτό, είναι απαραίτητη μια σωστή, ολοκληρωμένη διάγνωση.

Assesment, classification and managment of chronic pain in athletes. An update

Ομιλήτρια του σεμιναρίου για τον χρόνιο πόνο θα είναι η Δρ Ελένη Καπρέλη, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ο χρόνιος πόνος αναφέρεται ως η κύρια αιτία αναπηρίας παγκοσμίως και σχετίζεται με υψηλό κόστος υγειονομικής περίθαλψης. Η αδυναμία συσχέτισης της έκτασης της βλάβης των ιστών και του μεγέθους του πόνου, της αναπηρίας και των σχετικών συμπτωμάτων αντιπροσωπεύει μια διαγνωστική πρόκληση για τους ειδικούς στον τομέα της υγείας. Ο χρόνιος πόνος προσβάλει περισσότερο από το 30% των ανθρώπων παγκοσμίως σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, και ασκεί τεράστια προσωπική και οικονομική επιβάρυνση. Σε αντίθεση με τον οξύ πόνο, ο οποίος θεωρείται κυρίως μέρος μιας συμπτωματολογίας, ο χρόνιος πόνος μπορεί καλύτερα να θεωρηθεί ως ασθένεια.

Return to sports after hamstrings injuries

Οι τραυματισμοί από θλάση των οπίσθιων μηριαίων (Hamstring strain injuries – HSIs) μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντική ανικανότητα, μειωμένη δραστηριότητα και περιορισμένη συμμετοχή, συχνά προκαλώντας αποχή από τον αγωνιστικό αθλητισμό. Αυτοί οι τραυματισμοί είναι συχνοί τόσο σε ερασιτέχνες όσο και σε επαγγελματίες αθλητές, με τους επαγγελματίες να εμφανίζουν μεγαλύτερη συχνότητα—περίπου 29% στον αθλητικό κόσμο (Adriana Geraci και συν., 2024). Αυτό οφείλεται κυρίως σε κινήσεις που περιλαμβάνουν γρήγορη και έντονη επιμήκυνση των οπίσθιων μηριαίων μυών. Το εργαστήριο αυτό θα καλύψει τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές προσεγγίσεις, από την αρχική φάση του τραυματισμού έως τη φάση επανόδου στον αγώνα (συμπεριλαμβανομένων της διάγνωσης, της φυσικοθεραπείας και της αποκατάστασης), με στόχο τη βελτίωση της ικανότητας του αθλητή να επιστρέψει με ασφάλεια στο άθλημά του.