Εκπαιδευτικά σεμινάρια

Tendinopathies in sports

Η τενοντοπάθεια είναι μια διαταραχή που ταλαιπωρεί αθλητές και αθλούμενους και η θεραπεία της απαιτεί τεράστια προσπάθεια από τον ασθενή και τον θεραπευτή.Περίπου το 30% όλων των ατόμων που δραστηριοποιούνται στο κανονικό τρέξιμο εμφανίζουν αχίλλειο τενοντοπάθεια, με ετήσια επίπτωση 7–9%.(Paul W. Ackermann, 2015)

Παρά την έκταση της διαταραχής, οι στοχευμένες θεραπείες έχουν περιοριστεί λόγω έλλειψης γνώσης της υποκείμενης παθοφυσιολογίας.

Στο συνέδριο που διοργανώνεται από την ΠΑΕ ΟΦΗ σε συνεργασία με το sportsmededu, θα παρουσιαστούν όλα τα θέματα που αφορούν την διάγνωση,θεραεπεία, πρόληψη και αποκατάσταση των τενοντοπαθειών.

Load Management: Training Smarter and Harder

 

Ο Δρ. Tim Gabbett έχει χαράξει μια καριέρα συνεργαζόμενος με ελίτ επαγγελματίες αθλητές, ενώ παράλληλα δημοσιεύει την έρευνά του σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Με περισσότερες από  300 δημοσιεύσεις και με συμμετοχές σε περισσότερα από 400 εθνικά και διεθνή συνέδρια Το Load Management Workshop, το οποίο έχει παρουσιαστεί σε 6 ηπείρους και 24 χώρες παγκοσμίως, συνδυάζει τις πιο πρόσφατες επιστημονικές πληροφορίες για την προπόνηση με πρακτικές ιδέες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα στο κλινικό περιβάλλον, με αθλητές ή αθλητικές ομάδες.

Hamstrings Masterclass with Nick van der Horst

Ο Dr Nick van der Horst είναι αθλητικός Φυσιοθεραπευτης που εργάζεται σε υψηλού επιπέδου ποδοσφαιρικές ομάδες. Μετά την θητεία του ως επικεφαλής του ιατρείου επιτελείου στην Go Ahead Eagles (ομάδα της A Eredivisie) , εργάστηκε στην εθνική ομάδα της Ολλανδίας (KNVB ) με βασικό στόχο την αποκατάσταση των διεθνών παιχτών μετά από τραυματισμό. Αυτήν την χρονική στιγμή ο Νick είναι ο βασικός συντελεστής στο τμήμα αποκατάστασης στην PSV Eindhoven. Το 2017 ο Nick απέκτησε τον διδακτορικό του τίτλο με βασικό ερευνητικό ερώτημα την πρόληψη τραυματισμών των οπισθίων μηριαίων μυών στο ποδόσφαιρο. Επιπλέων, ως ένας ανήσυχος επιστήμονας εξακολουθεί να συμμετέχει σε ερευνητικές εργασίες αναφορικά με την Αθλητιατρική και την αθλητική απόδοση ιδιαίτερα στον χώρο του ποδοσφαίρου.

A criteria-based clinical guide for a successful RTP post ACLR

Ο Dr. Wouter Welling σε ένα μοναδικό σεμινάριο για την αποκατάσταση μετά από ρήξη πρόσθιου χιαστού. Η ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου στο γόνατο είναι τραυματισμός με υψηλή συχνότητα ανάμεσα στους αθλητές επαγγελματικού και ερασιτεχνικού επιπέδου. Μετά την χειρουργική αντιμετώπιση του μόνο επιστρέφουν στο άθλημα ποσοστό 61% με 89% και οι πιθανότητες για υποτροπή ή ρήξη του συνδέσμου στο άλλο πόδι είναι πολύ μεγάλες μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Η αποτελεσματική πρόληψη και αποκατάσταση του τραυματισμού συνδυάζει την θεωρητική και πρακτική γνώση υψηλού επιπέδου προγραμμάτων πρόληψης και αποκατάστασης για την έγκυρη αξιολόγηση και  γρήγορη επιστροφή του αθλητή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις στα επίπεδα φυσικής και ψυχικής κατάστασης πριν τον τραυματισμό.