Αιτίες και ατιμετώπιση πόνου στη βουβωνική χώρα σε αθλητές ποδοσφαίρου  

Μέχρι 15 Μαiου έκπτωση 30 % για κάθε εγγραφή 

Σκοπός

  • Εκπαίδευση υψηλού επιπέδου των επιστημόνων υγείας (Ιατροί – Φυσιοθεραπευτές)

  • Τεκμηριωμένη πρόληψη, διάγνωση, αξιολόγηση και αποκατάσταση του τραυματισμού της βουβωνικής χώρας στο ποδόσφαιρο

Στόχος

Η  απόκτηση τεκμηριωμένων γνώσεων:

  • παθοοφυσιολογία
  • ταξινόμηση
  • επιδημιολογία
  • διαφοροδιάγνωση
  • κλινική αξιολόγηση και  παράγοντες κινδύνου

Αντιμετώπιση του συνδρόμου από το αρχικό στάδιο μέχρι την τελική επιστροφή στις αθλητικές δραστηριότητες

Σε ποιους απευθύνεται

Το εκπαιδευτικό αυτό σεμινάριο απευθύνεται σε επιστήμονες υγείας (απόφοιτους Ιατρούς και φυσικοθεραπευτές), οι οποίοι θέλουν να επικαιροποιήσουν και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στην αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων.

Μέθοδος εκπαίδευσης

Σύγχρονη δια ζώσης εκπαίδευση (διαλέξεις,video,κλινική πρακτική) και δια ζώσης διαδραστική πρακτική άσκηση σε πραγματικό χρόνο.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο υλοποιείται σε ολιγομελή τμήματα εκπαιδευομένων και έχει διάρκεια 2 Σαββατοκύριακα και αντιστοιχεί σε 28 ώρες εκπαίδευσης. Βασίζεται σε συνδυασμό σύγχρονης δια ζώσης εκπαίδευσης και σύγχρονης δια ζώσης διαδραστικής εκπαίδευσης σε πραγματικό χρόνο.

Η σύγχρονη δια ζώσης εκπαίδευση, αφορά στο θεωρητικό και κλινικό πρακτικό σκέλος και  θα περιλαμβάνει διαλέξεις, video, αλληλοεπίδραση εκπαιδευτών και συμμετεχόντων, κλινική και εργαστηριακή-πρακτική εκπαίδευση.

Η σύγχρονη δια ζώσης διαδραστική εκπαίδευση περιλαμβάνει διαδραστική εφαρμογή θεραπευτικής άσκησης με επίδειξη, προσομοιώσεις, αναπαραστάσεις σε σενάρια πραγματικού χρόνο σε χώρο αποκατάστασης και στο ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Αναλυτικότερα:

14 εκπαιδευτικές ώρες πραγματοποιούνται με σύγχρονη δια ζώσης εκπαίδευση

14 εκπαιδευτικές ώρες πραγματοποιούνται με σύγχρονη (δια ζώσης) διαδραστική άσκηση σε πραγματικό χρόνο.

Ομιλητές

Keynote speaker: Roald Otten Physical therapist, MSc Sports Physiotherapist

Καλλιακμάνης Άλκης, sports Physician, PhD

Κεκελέκης Αυξέντιος, physical therapist, PhD c.

Σταθάς Ιωάννης, sports physical therapist, MSc 

Ο Roald Otten είναι αθλητικός φυσικοθεραπευτής και εργάζεται σε ιδιωτική κλινική στο Heerenveen, της Ολλανδία. Ασχολείται με την αποκατάσταση επαγγελματιών αθλητών όπως  Ποδόσφαιρο, Speedskating, Shorttrack, Γυμναστική, Στίβος. Από το 2010 έως το 2015  εργαζόταν στο Κατάρ στο Νοσοκομείο Aspetar, όπου για αρκετά χρόνια ήταν ο κλινικός επικεφαλής φυσικοθεραπευτής για την κλινική Aspetar Groin Clinic και συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα για την αντιμετώπιση τραυματισμών στη βουβωνική χώρα. Από το 2014 εργαζέται  στην Ολυμπιακή ποδοσφαιρική ομάδα του Κατάρ. Επι του παρόνοτς κάνει  μεταπτυχιακό στο manual therapy και δίνει τακτικά παρουσιάσεις, μαθήματα και εργαστήρια σχετικά με την αντιμετώπιση τραυματισμών στη  βουβωνική χώρα.

Τόπος διεξαγωγής

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα και λόγο της δια δραστικότητας  στον τρόπο εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί σε δύο διαφορετικά μέρη (αίθουσα διαλέξεων, χώρο αποκατάστασης και ποδοσφαιρικό γήπεδο). Οι ακριβείς τοποθεσίες θα ανακοινωθούν στους συμμετέχοντες τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ημέρες πριν την εναρκτήρια ημερομηνία.

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό σεμινάριο  είναι 500 € πλέον ΦΠΑ.

Η πληρωμή γίνεται είτε με εφάπαξ καταβολή είτε σε δύο ισόποσες δόσεις, μια ως προεγγραφή και μια την πρώτη μέρα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου στην γραμματεία. Η καταβολή του εκάστοτε ποσού γίνεται με κατάθεση στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό: (IBAN) : GR90 01710400006040162340372 , Τράπεζα Πειραιώς  και στην αιτιολογία της κατάθεσης πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά το επίθετο και το όνομά σας.

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής το ποσό εγγραφής επιστρέφεται ακέραιο μέχρι και 15 ημέρες πριν την πραγματοποίηση του σεμιναρίου, και κατά το ήμισυ έως και 14 ημέρες πριν την πραγματοποίηση του σεμιναρίου.

Σημείωση: Τυχόν έξοδα διατραπεζικών συναλλαγών βαρύνουν τον/την συμμετέχοντα/ουσα.

Πιστοποίηση

Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος οδηγεί στην απονομή Βεβαίωσης παρακολούθησης μη τυπικής  εκπαίδευσης.

Υποστηρικτικό υλικό

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν ηλεκτρονικό υλικό με τις διαλέξεις και την βιβλιογραφία.

Δήλωση συμμετοχής

Δηλώστε την συμμετοχή σας

α) στο sportsmededu.gr στην φόρμα εγγραφής συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας (Ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας )  και στην περιγραφή σημειώστε :για το εκπαιδευτικό σεμινάριο “Αιτίες και αντιμετώπιση πόνου στη βουβωνική χώρα σε αθλητές ποδοσφαίρου”

β)τηλεφωνικώς στο 2810235865 και

 στο 6945 895 744

Μετά την κατάθεσή σας παρακαλώ να σταλεί ηλεκτρονικά στο email : [email protected] αντίγραφο  του καταθετηρίου.

Αιτίες και αντιμετώπιση πόνου στη βουβωνική χώρα σε αθλητές ποδοσφαίρου