Αιτίες και αντιμετώπιση πόνου στη βουβωνική χώρα σε αθλητές ποδοσφαίρου

Ημερομηνία διεξαγωγής:Σεπτέμβριος 2022

Λήξη εγγραφών:Ως την πλήρωση των θέσεων. Μέγιστος αριθμός ατόμων 25

Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνική

Μέθοδος εκπαίδευσης:Δια ζώσης διαλέξεις και διαδραστική εκμάθηση

Κόστος συμμετοχής :500 € πλέον ΦΠΑ, προεγγραφή 250 €

Περιγραφή

Ο πόνος της βουβωνικής χώρας(groinpain) είναι συχνό φαινόμενο στον αθλητισμό, ειδικότερα στο ποδόσφαιρο, και επηρεάζει σημαντικά την απόδοση του αθλητή. Οι τραυματισμοί στην βουβωνική χώρα αποτελούν το 11,6% όλων των τραυματισμών στους άνδρες ποδοσφαιριστές με συχνότητα τραυματισμού 1.0/1000 ώρες άθλησης. Η αποτελεσματική αποκατάσταση του τραυματισμούσυνδυάζει την θεωρητική και πρακτική γνώση υψηλού επιπέδου προγραμμάτων πρόληψης και αποκατάστασης για την έγκυρη αξιολόγηση και  γρήγορη επιστροφή του αθλητή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις στα επίπεδα φυσικής και ψυχικής κατάστασης πριν τον τραυματισμό.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση υψηλού επιπέδου των επιστημόνων υγείας (Ιατροί – Φυσιοθεραπευτές) στην τεκμηριωμένη πρόληψη, διάγνωση, αξιολόγηση και αποκατάσταση του τραυματισμού της βουβωνικής χώρας στο ποδόσφαιρο.

Στόχος είναι η  απόκτηση τεκμηριωμένων γνώσεων όσο αφορά στην παθοοφυσιολογία, ταξινόμηση, επιδημιολογία, διαφοροδιάγνωση, κλινική αξιολόγηση και  παράγοντες κινδύνου, και αντιμετώπιση του συνδρόμου από το αρχικό στάδιο μέχρι την τελική επιστροφή στις αθλητικές δραστηριότητες.

Η διαδραστική εκπαίδευση περιλαμβάνει σενάρια προσομοίωσης της θεραπευτικής άσκησης με τεκμηριωμένα προγράμματα αποκατάστασης για την αντιμετώπιση και πρόληψη της κάκωσης σε αθλητές και ειδικά σε ποδοσφαιριστές.

Σε ποιους απευθύνεται

Το εκπαιδευτικό αυτό σεμινάριο απευθύνεται σε επιστήμονες υγείας (απόφοιτους Ιατρούς και φυσικοθεραπευτές), οι οποίοι θέλουν να επικαιροποιήσουν και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στην αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων.

Μέθοδος εκπαίδευσης

Σύγχρονη δια ζώσης εκπαίδευση(διαλέξεις,video,κλινική πρακτική) και δια ζώσης διαδραστική πρακτική άσκηση σε πραγματικό χρόνο.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο υλοποιείται σε ολιγομελή τμήματα εκπαιδευομένων και έχει διάρκεια 2 Σαββατοκύριακα και αντιστοιχεί σε 28 ώρες εκπαίδευσης. Βασίζεται σε συνδυασμό σύγχρονης δια ζώσης εκπαίδευσης και σύγχρονης δια ζώσης διαδραστικής εκπαίδευσης σε πραγματικό χρόνο.

Η σύγχρονηδια ζώσης εκπαίδευση, αφορά στο θεωρητικό και κλινικό πρακτικό σκέλος και  θα περιλαμβάνει διαλέξεις, video, αλληλοεπίδραση εκπαιδευτών και συμμετεχόντων, κλινική και εργαστηριακή-πρακτική εκπαίδευση.

Η σύγχρονη δια ζώσης διαδραστική εκπαίδευση περιλαμβάνει διαδραστική εφαρμογή θεραπευτικής άσκησης με επίδειξη, προσομοιώσεις,αναπαραστάσεις σε σενάρια πραγματικού χρόνο σε χώρο αποκατάστασης και στο ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Αναλυτικότερα:

14εκπαιδευτικές ώρες πραγματοποιούνται με σύγχρονη δια ζώσης εκπαίδευση

14εκπαιδευτικές ώρες πραγματοποιούνται με σύγχρονη (δια ζώσης) διαδραστική άσκηση σε πραγματικό χρόνο.

Ομιλητές

ΚαλλιακμάνηςΆλκης,MD, PhD, OrthopedicSurgeon, SportsPhysician

Κεκελέκης Αυξέντιος,PT,PhDc

ΣταθάςΙωάννης,sportsPT,MSc

Πρόγραμμα

Πρώτο διήμερο

Ενότητα 1:Εισαγωγή στο σύνδρομο υπέρχρησης της βουβωνικής περιοχής -Νέα δεδομένα

Ενότητα 2:Διάγνωση, αξιολόγηση και διαφοροδιάγνωση συνδρόμου υπέρχρησης (θεωρία και κλινική πράξη)

Ενότητα 3:Πρόληψη συνδρόμου υπέρχρησης(θεωρία)

Ενότητα 4:Αποκατάσταση συνδρόμου υπέρχρησης(θεωρία και κλινική πράξη)

Ενότητα 5:Κριτήρια προόδου και  επιστροφής στο άθλημα(θεωρία)

Δεύτερο διήμερο

Ενότητα 6:Εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψηςτου συνδρόμου υπέρχρησης(πρακτικό)

Ενότητα 7:Λειτουργική αποκατάσταση συνδρόμου υπέρχρησης(πρακτικό)

Ενότητα 8:Κριτήρια προόδου και  επιστροφής στο άθλημα κατά την λειτουργική                       αποκατάσταση(πρακτικό)

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στο sitesportsmededu.grπριν την έναρξη του προγράμματος.

Τόπος διεξαγωγής

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα και λόγο της δια δραστικότητας  στον τρόπο εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί σε δύο διαφορετικά μέρη (αίθουσα διαλέξεων,χώρο αποκατάστασης και ποδοσφαιρικό γήπεδο). Οι ακριβείς τοποθεσίες θα ανακοινωθούν στους συμμετέχοντες τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ημέρες πριν την εναρκτήρια ημερομηνία.

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό σεμινάριο  είναι 500 € πλέον ΦΠΑ.

Η πληρωμή γίνεται είτε με εφάπαξ καταβολή είτε σε δύο ισόποσες δόσεις, μια ως προεγγραφή και μια την πρώτη μέρα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου στην γραμματεία. Η καταβολή του εκάστοτε ποσού γίνεται με κατάθεση στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό: Αρ. Λογαριασμού (IBAN) : GR90 0171 0400 0060 4016 2340 372, ΤράπεζαΠειραιώς και στην αιτιολογία της κατάθεσης πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά το επίθετο και το όνομά σας.

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής το ποσό εγγραφής επιστρέφεται ακέραιο μέχρι και 15 ημέρες πριν την πραγματοποίηση του σεμιναρίου, και κατά το ήμισυ έως και 14 ημέρες πριν την πραγματοποίηση του σεμιναρίου.

Σημείωση: Τυχόν έξοδα διατραπεζικών συναλλαγών βαρύνουν τον/την συμμετέχοντα/ουσα.

Πιστοποίηση

Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος οδηγεί στην απονομή Βεβαίωσης παρακολούθησης μη τυπικής εκπαίδευσης.

Υποστηρικτικό υλικό

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν ηλεκτρονικό υλικό με τις διαλέξεις και την βιβλιογραφία.

Δήλωση συμμετοχής

Δηλώστε την συμμετοχή σας α) στο sportsmededu.gr στην φόρμα επικοινωνίας συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας (Ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας )  και στην περιγραφή σημειώστε :για το εκπαιδευτικό σεμινάριο“Αιτίες και αντιμετώπιση πόνου στη βουβωνική χώρα σε αθλητές ποδοσφαίρου”β)τηλεφωνικώς στο 2109736960 και στο 6945895744 και γ)με emailστο [email protected] (ονοματεπώνυμο, τίτλος σεμιναρίου και τηλέφωνο επικοινωνίας. 

Μετά την κατάθεσή σας παρακαλώνα σταλεί ηλεκτρονικάστο email [email protected] αντίγραφο του καταθετηρίου.

Αφήστε μια απάντηση